
Bu kursu kimse değerlendirmedi.
Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği
Arıcılık İçin Hazırlık
- Arıcılığın Tarihi Gelişimini ve Önemi (11dk 17sn )
- Arıcılığın Tarihi Gelişimini ve Önemi Etkinlik
- Arı Kolonisi ve Görevleri (13dk 46sn )
- Arı Kolonisi ve Görevleri Etkinlik
- Arıların Anatomisi ve Bal Arısı Irkları (9dk 50sn )
- Arıların Anatomisi ve Bal Arısı Irkları Etkinlik
- Arıcılıkta Kullanılan Araç ve Gereçler (8dk 55sn )
- Arıcılıkta Kullanılan Araç ve Gereçler Etkinlik
- Yapılış Şekillerine Göre Arıcılık Faaliyetleri (10dk 2sn )
- Yapılış Şekillerine Göre Arıcılık Faaliyetleri Etkinlik
- Polinasyon ve Polinasyonda Arıcılığın Etkisi (6dk 20sn )
- Polinasyon ve Polinasyonda Arıcılığın Etkisi Etkinlik
Arı Bakımı
- Arıcılıkta Mevsimlik Bakımlar (11dk 22sn )
- Arıcılıkta Mevsimlik Bakımlar Etkinlik
- Arıcılıkta Ek Beslenme Yöntemleri (5dk 51sn )
- Arıcılıkta Ek Beslenme Yöntemleri Etkinlik
- Ana Arı Yetiştiriciliği (8dk 20sn )
- Ana Arı Yetiştiriciliği Etkinlik
- Arı Ürünlerinin Hasat Edilmesi (12dk 33sn )
- Arı Ürünlerinin Hasat Edilmesi Etkinlik
- Arı Hastalıkları ve Zararlılar ile Mücadele (18dk 1sn )
- Arı Hastalıkları ve Zararlılar ile Mücadele Etkinlik
Sınav
Açıklama
Bu dijital içerik Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı (HEMBA) üzerinden Genel Müdürlüğümüzce eş zamansız olarak uygulanacaktır. Uzaktan eğitim için geliştirilen dijital içeriklerin süresi, yüz yüze eğitimde verilen kursun içeriğinin uzaktan eğitimle verilmesini sağlayacak şekilde planlanmıştır.
Programın Amaçları?
Arıcılık Kurs Programı'nı bitiren bireyin,
- Arıcılık için gerekli iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alması,
- Arıcılık için gerekli olan hazırlıkları yapması,
- Arıların bakımı, arı ürünlerinin hasadı ve zararlılardan korunması işlemlerini yapması amaçlanmaktadır.
Programa Giriş Koşulları?
- Okuryazar olmak.
- 15 yaşını tamamlamış olmak.
- Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.