Açıklama
Bu dijital içerik Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı (HEMBA) üzerinden Genel Müdürlüğümüzce eş zamansız olarak uygulanacaktır. Uzaktan eğitim için geliştirilen dijital içeriklerin süresi, yüz yüze eğitimde verilen kursun içeriğinin uzaktan eğitimle verilmesini sağlayacak şekilde planlanmıştır.
Programın Amaçları
Aşçı Çırağı Kurs Programını bitiren bireyin;
1. Besin öğelerini ve besin gruplarını dikkate alarak porsiyon miktarlarını tespit etmesi,
2. Ulusal ve uluslararası mevzuata göre toplu gıda üretimi yapılan yerlerde gıda, çalışma ortamı ve ekipmanlarının hijyenini sağlaması,
3. Hijyen kurallarına ve işlem sırasına göre elde ve makinede bulaşık yıkamak ve bulaşık sonrası çöpleri atması,
4. Sebzeleri hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak pişirmeye hazırlaması,
5. Uluslararası pişirme usullerine göre sebze garnitürlerini çeşitli tekniklerde pişirmesi,
6. İstenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde fond, lezzet verici karışımlar ve çorbaları reçeteye uygun hazırlaması,
7. Reçeteye göre istenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde çeşitli teknikler ile yumurtaları pişirmesi,
8. Reçeteye göre istenilen kıvam, renk, lezzet ve görünümde kolay hamur işleri hazırlamak için gerekli bilgi ve beceriye sahip olması amaçlanmaktadır.
Programa Giriş Koşulları
1. Okuryazar olmak.
2. 18 yaşını tamamlamış olmak.
3. Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.