Eğitim Detayları

Course Image
Katılımcı : 2190

Gıda Okuryazarlığı

Açıklama

Bu dijital içerik,  Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı (HEMBA) üzerinden Genel Müdürlüğümüzce eş zamansız olarak uygulanacaktır. Uzaktan eğitim için  geliştirilen dijital içeriklerin süresi,  yüz yüze eğitimde verilen kursun içeriğinin uzaktan eğitimle verilmesini sağlayacak şekilde planlanmıştır.

Programın Amaçları

Kurs Programını tamamlayan bireyin;

1. Gıda ile ilgili temel terimleri kavraması,

2. Güvenilir gıda farkındalığını kavrayıp tüketim tercihlerini geliştirmesi,

3. Gıdaların bileşimi ve beslenme ilişkisi hakkında bilgi sahibi olması,

4. Gıdaların; taşınması, depolanması, etiketlemesi ve tüketime hazır hale getirilmesi aşamalarını kavraması,

5. Kurutma, dondurma ve pastörizasyon gibi gıda muhafaza teknikleri hakkında bilgi sahibi olması,

6. Gıda ve beslenme ilişkisi ile ilgili doğru tercihler yapabilmesi,

7. Yeterli ve dengeli beslenmeyi günlük diyetinde uygulama becerisi kazanması,

8. Bilinçli gıda tüketicisi veya üreticisi olarak kendi rolünü kavrayabilmesi,

9. Gıda güvenliği konusunda doğru bilgilere ulaşabilmesi,

10. Gıda kayıpları ve israfın önlenmesi konusunda bilinçli davranışlar geliştirmesi amaçlanmaktadır.

Programa Giriş Koşulları

e-Devlet’e erişimi olan tüm bireyler