
Bu kursu kimse değerlendirmedi.
Temel Hijyen İlkeleri
Konaklama Sektöründe Hijyen
- Konaklama Tesislerinde Alınması Gereken Önlemler (6dk 2sn )
- Mutfak hijyeni (6dk 1sn )
- Gıda Güvenliği (4dk 4sn )
- Konaklamada Genel Temizlik (7dk 22sn )
- Yüzme Alanlarında Hijyen (4dk 26sn )
- Sıcak Alanlarda Hijjen (5dk 34sn )
- İş Sağlığı Güvenliği (7dk 7sn )
- Ergonomi (9dk 50sn )
- Kaliteli Hizmet Sunumu (11dk 0sn )
Sınav
Açıklama
Bu dijital içerik Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı (HEMBA) üzerinden Genel Müdürlüğümüzce eş zamansız olarak uygulanacaktır. Uzaktan eğitim için geliştirilen dijital içeriklerin süresi, yüz yüze eğitimde verilen kursun içeriğinin uzaktan eğitimle verilmesini sağlayacak şekilde planlanmıştır.
İşimiz Temiz Projesi Konaklama Sektöründeki Mikro İşletmeler İçin Hijyen Eğitimi Uzaktan Eğitim kurs programını bitiren bireylerin; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak ulaşım sektöründe hijyen normlarına dair genel bilgi sahibi olmaları, bu normlara göre tutum ve davranış değişikliği geliştirerek iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgi ve beceri sahibi olmaları amaçlanmaktadır.
Programın Amaçları?
İşimiz Temiz Projesi Konaklama Sektöründeki Mikro İşletmeler İçin Hijyen Eğitimi Kurs Programını bitiren bireyin;
1. Bulaşıcı hastalıklar ve bu hastalıklardan korunma yolları hakkında bilgi edinmesi,
2. Hijyen konusunda tutum ve davranış değişikliği geliştirmesi,
3. Hijyen normlarına göre işletmelerde alınması gereken önlemleri hayata geçirmesi amaçlanmaktadır.
Programa Giriş Koşulları?
1. İlkokul mezunu olmak.
2. 16 yaşını tamamlamış olmak.
3. Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.
4. Programın yürütüleceği medya araçlarını, programın gerektirdiği işlemleri yapacak düzeyde kullanabilecek bilgi ve beceriye sahip olmak.