
Bu kursu kimse değerlendirmedi.
Temel Hijyen İlkeleri
Yiyecek İçecek Yerlerinde Alınması Gereken Önlemler
- Yiyecek İçecek Yerlerinde Alınması Gereken Önlemler (7dk 57sn )
- Mutfak Pişirme ve Servis Alanları - Yiyecek İçecek Sektöründe (3dk 18sn )
- İşletmenin Özel Bölümleri için Kurallar (6dk 57sn )
- Gıda Güvenliği (4dk 4sn )
- Yiyecek İçecek Sektöründe Tuvalet ve Temel Temizlik İlkeleri (6dk 52sn )
- İş Sağlığı ve Güvenliği (7dk 7sn )
- Ergonomi (9dk 50sn )
- Kaliteli Hizmet Nasıl Sunulur? (11dk 0sn )
- Atık Yönetimi (5dk 43sn )
Sınav
Açıklama
Bu dijital içerik Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı (HEMBA) üzerinden Genel Müdürlüğümüzce eş zamansız olarak uygulanacaktır. Uzaktan eğitim için geliştirilen dijital içeriklerin süresi, yüz yüze eğitimde verilen kursun içeriğinin uzaktan eğitimle verilmesini sağlayacak şekilde planlanmıştır.
Yiyecek İçecek Sektöründeki Mikro İşletmeler İçin Hijyen Eğitimi Uzaktan Eğitim kurs programını bitiren bireylerin; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak ulaşım sektöründe hijyen normlarına dair genel bilgi sahibi olmaları, bu normlara göre tutum ve davranış değişikliği geliştirerek iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgi ve beceri sahibi olmaları amaçlanmaktadır.
Programın Amaçları?
İşimiz Temiz Projesi Yiyecek İçecek Sektöründeki Mikro İşletmeler İçin Hijyen Eğitimi Kurs Programını bitiren bireyin;
1. Bulaşıcı hastalıklar ve bu hastalıklardan korunma yolları hakkında bilgi edinmesi,
2. Hijyen konusunda tutum ve davranış değişikliği geliştirmesi,
3. Hijyen normlarına göre işletmelerde alınması gereken önlemleri hayata geçirmesi,
4. Yiyecek ve çalışma ortamı hijyenini sağlayabilir, ilkelere uyar, bu bilgileri günlük yaşamında ve iş ortamında kullanması,
5. Atık yönetimi konusunda bilinçlenmesi amaçlanmaktadır.
Programa Giriş Koşulları?
1. İlkokul mezunu olmak.
2. 16 yaşını tamamlamış olmak.
3. Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.
4. Programın yürütüleceği medya araçlarını, programın gerektirdiği işlemleri yapacak düzeyde kullanabilecek bilgi ve beceriye sahip olmak.